Bolaget fick en smakstart på torsdagen i sin debut på börsen – aktien stängde upp med 28 procent till glädje för alla som tecknat sig.

ANNONS

Det är Kjell & Company som på torsdagen tagit klivet in på börsen och där aktien avslutade handelsdagen med en uppgång på 28 procent.

Intresset för hemelektronikkedjans aktie inför noteringen har varit stort, både bland institutionella investerare och småsparare.

Noteringen blev inte oväntat kraftigt övertecknad.

Teckningskursen sattes till 55 kronor, men handlades i och med rusningen för strax över 70 kronor vilket ger bolaget ett marknadsvärde på en bra bit över 2 miljarder kronor.

Vd kommenterar börsnoteringen

”Vi har upplevt ett stort intresse för att investera i Kjell & Company och ser fram emot att tillsammans med våra nya aktieägare ta nästa steg i utvecklingen som noterat bolag”, skriver Kjell & Companys vd Andreas Rylander i ett pressmeddelande.

Efter noteringen är AMF Fonder, Carnegie Fonder, Fosielund Holding, Lazard Asset Management, LMK Venture Partners, RoosGruppen samt Strand Kapitalförvaltning största ägare i bolaget.

Tillsammans har dessa storägare köpt 30,5 procent av aktierna.

ANNONS
ANNONS

I måndags, den 13 september, berättade Dagens PS att tidningen Börsveckan rekommenderade placerare att teckna Kjell & Company inför dagens notering på First North.

Sett till teckningskursen på 55 kronor förklarade Börsveckans aktieproffs att uppsidan i aktien är god, vilket dagens kurskursning i bolaget om inte annat visar.

Fakta Kjell & Company

• 107 butiker i Sverige och 23 butiker i Norge samt e-handel via kjell.com.
• Närmare 1000 anställda – med logistikanläggning och huvudkontor i Malmö.
• Inköpskontor i Shanghai sedan 2007.
• Startade 1988 som ett familjeföretag.