Rutger Arnhults skakiga resa i Castellum kan fortsätta

Uppdaterad: 22 dec. 2022Publicerad: 22 dec. 2022
Rutger Arnhult
Rutger Arnhult har haft en skakig resa med Castellum. (Foto: TT)

Rutger Arnhult har hittills förlorat enorma summor med sitt aktieinnehav i Castellum. Det kan även vidare bli en skakig resa för finansmannen.

ANNONS
ANNONS

Som Dagens PS berättade så lämnade Rutger Arnhult sin vd-roll på Castellum tidigare i december och sålde även 800 000 aktier i Castellum, vilket var tredje gången sedan i oktober som han minskade sitt ägande.

Efter att Arnhult lämnat sin post så gick aktien ner, och det kan även fortsatt bli en skakig resa för finansmannen om aktien fortsätter ner framöver. Hittills har han tillsammans med sitt Corem förlorat svindlande 4,5 miljarder kronor, där runt 3 miljarder av förlusten är realiserad, berättar Di.

Castellum-aktier för 120 kronor

Om vi backar bandet till sommaren 2017, så var det när Arnhult bestämde sig för att köpa Castellum-aktier för 120 kronor, genom sitt ägarbolag M2.

Vid Castellums stämma i fjol hade Arnhult vuxit till den största ägaren och hade 23 procent av aktierna, eftersom Corem, där fastighetsmiljardären är största ägare, köpte aktier parallellt med M2.

ANNONS
ANNONS

Rutger Arnhult sålde av sina aktier

I oktober i år såg det inte bra ut för Castellum-aktien och Arnhult sålde 40 miljoner aktier, den största delen av sina aktier i bolaget, till Roger Akelius till kursen 115 kronor. Senare utspelade sig hårda ordväxlingar mellan de båda männen där Akelius deklarerade att hans förtroende för Arnhult var kört.

Förlusten för hela Arnhult-sfären på Castellumaktierna uppgår nu till 4,5 miljarder kronor, varav 2,9 miljarder kronor är realiserat. Det kvarvarande innehavet i Castellum är nu värt 1,9 miljarder kronor, där utvecklingen i år visar tydligt på riskerna och att det även framöver kan bli en skakig resa för Arnhult.

Läs även: Arnhult säljer prestigefastighet

Läs även: Rutger Arnhult säljer miljardpost i Sagax

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.