Efter Roger Akelius attack på Rutger Arnhult tror analytiker att den sistnämnde får svårt att sitta kvar som vd i Castellum.

ANNONS

Rutger Arnhult hävdade i senaste kvartalsrapporten att finansieringen i fastighetsbolaget Castellum ser betryggande ut, både på lång och kort sikt.

Det fick Roger Akelius, som i dag är Castellums största ägare, att gå till angrepp mot Arnhult:

”Skitsnack”, sade Akelius om Arnhults utspel i en intervju med Göteborgs-Posten, vilket Dagens PS rapporterat om tidigare under fredagen.

Akelius deklarerar även i GP att hans förtroende för Arnhult mer eller mindre är kört.

Akelius anser att Arnhult vilseleder aktieägarna i Castellum och han kräver att utdelningen i bolaget slopas – annars hotar konkurs, menar fastighetskungen.

Handelsbankens analytiker Johan Edberg säger nu till Affärsvärlden att Rutger Arnhults dagar som vd för Castellum kan vara räknade.

”Jag tror inte att Rutger Arnhult kommer kunna sitta kvar som VD. Akelius har ju sagt att han inte har förtroende för VD längre. Sedan bestämmer inte Akelius allt själv, men som största ägare är det konstigt om han inte skulle driva linjen att byta VD om han offentligt har gått ut med att han längre inte har förtroende för Rutger Arnhult”, säger Johan Edberg till AFV.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Kursrally i Castellum efter Roger Akelius köp [Dagens PS]

Läs mer: Akelius tar över Castellum till reapris [Dagens PS]