Dagens PS

Rekordresultat för Spotify – plus miljarder första kvartalet

Spotify
Spotifys vd Daniel Ek. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 23 apr. 2024Publicerad: 23 apr. 2024

Musiktjänsten Spotify gjorde miljardvinst det första kvartalet, till följd av ökade intäkter samt uppsägningar i slutet av förra året.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Rörelseresultatet uppgick till 168 miljoner euro, intäkterna ökade med 20 procent och bruttomarginalen var 37 procent. Användartillväxten var 19 procent, och antalet premiumanvändare ökade med 14 procent. Bolagets Daniel Ek var nöjd med nyckeltalen.

“Vi har talat om 2024 som ett år med fokus på intäktsgenerering och vi levererar nu på den ambitionen. När vi nu har skiftat fokus mot stark intäktstillväxt och förbättrad marginal ser vi tydliga möjligheter att även fortsätta växa intagandet av nya användare. Jag känner mig nöjd med de förändringar vi implementerar och är övertygad om att vi ska nå de ambitiösa planer som vi tidigare har presenterat”, kommenterar Daniel Ek, grundare och vd på Spotify om resultatrapporten i ett pressmeddelandet från bolaget.

Långsammare användartillväxt

Däremot blir takten för användartillväxten långsammare, och Spotify missar sina egna mål kring den mätfaktorn, skriver Variety.

Daniel Ek sa under resultatpresentationen enligt sajten att den långsammare användartillväxten beror på “organisationsförändringar”, en hänvisning till Spotifys uppsägningar i december 2023 som skar ned 17 procent av bolagets arbetsstyrka. Ek ska också sa att nedskärningarna “störde” verksamheten mer än väntat, enligt Variety.

Spotify rusar på börsen i New York

Marknaden hyllar kvartalsrapporten genom ett köptryck på aktien som vid 17,30 svensk tid hade stigit 14 procent på Nasdaqbörsen i New York. En Spotify-aktie kostade då 311 amerikanska dollar.

Läs även: Apple till attack mot Spotify efter miljardböter från EU (Dagens PS)

ANNONS

Läs även: Spotifys prishöjningar får aktien att rusa (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS