ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Rejält plus avslutar veckan på Stockholmsbörsen

Uppdaterad: 03 mars 2023Publicerad: 03 mars 2023
börsen
I höst kommer noteringarna på börsen i gång igen, tror experten i artikeln och som har ett ess i rockärmen. Skugga honom? (Foto: TT)

Stockholmsbörsens OMXSPI-index stängde upp 1,8 procent, och storbolagsindexet OMXS30 steg 1,7 procent på fredagen. 

ANNONS
ANNONS

Ericsson var dagens mest omsatta aktie och steg 4,3 procent. Detta då bolaget under torsdagen meddelade att de nått en uppgörelse med det amerikanska justitiedepartementet. Bötesbeloppet på 2,2 miljarder dollar är saftigt, men beskedet att det kan vara slut på processen med amerikanska myndigheter gillades av marknaden.

Volvo Cars steg 5,8 procent, efter att ha slagit sitt försäljningsrekord för månaden februari. Sinch steg 4 procent, vilket även Kinnevik gjorde.

Även verkstadssektorn hade en bra dag på Stockholmsbörsen med SKF, Atlas Copco, Sandvik och Alfa Laval upp 1,9 till 3,6 procent.

Läs även: Glädjetjut på Volvo Cars: Vi har rekordförsäljning  

Också USA-börserna ser ut att avsluta veckan med plussiffror. Apple, som stiger 3 procent på höjd riktkurs från JP Morgan, och Meta, som stiger 5 procent efter nyheter om att de ska sänka priset på sitt VR-headset, är bland bolagen som går starkast när Nasdaq är upp 1,1 procent vid 17.20-tiden svensk tid på fredagen. S&P 500 är upp 0,8 procent och Dow Jones 0,5 procent vid samma tid.

Läs även: BofA: Börsen kommer fortsätta upp ända till 2030  

Läs även: Stort fel i SCB:s siffror – redovisade för låg BNP  

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här