Oljepriset har studsat upp efter att USA:s president Donald Trump sagt att han räknar med en vapenvila i priskriget mellan Ryssland och Saudiarabien inom en snar framtid. Trump, som nyligen pratat med båda ländernas ledare, sade att han förväntar sig att de löser problemet över de kommande dagarna, rapporterar flera medier.

ANNONS

Brentoljan steg med över fem procent vid handeln i Asien medan amerikansk olja var fyra procent högre.

Oljepriset har halverats senaste månaden sedan Saudiarabien och Ryssland inte lyckats komma överens om produktionsneddragningar. Det har lett till att saudierna valt att vrida på kranen och producera mer olja vilket tryckt ned priset ordentligt.

För amerikansk del har det låga oljepriset slagit hårt mot skifferproducenterna som har svårt att vara lönsamma. Trump väntas därför på fredag träffa cheferna för några av landets största oljebolag för att diskutera åtgärder om hur man kan hjälpa branschen.

För att underlätta situationen uppges Trump-administrationen tillåta oljebolagen att lagra olja med landets strategiska oljereserver. Det blir i sådana fall första gången detta sker. Oljan kan senare säljas när priset återhämtat sig.

ANNONS
ANNONS