Önskas: Citroner, persikor och traditionell medicin

Uppdaterad: 27 dec. 2022Publicerad: 27 dec. 2022
Persika frukt covid-19
Covid-19 Frukt, persika (Pixabay)

I kölvattnet av covid-vågen vänder sig alltfler kineser nu mot traditionell medicin – och garderar med citroner och persikor.

ANNONS
ANNONS

Den nya covid-vågen i Kina har, förutom andra effekter, lett till att priserna på traditionell kinesisk medicin stigit kraftigt.
Samma sak gäller priserna på frukter rika på C-vitamin och antioxidanter där också efterfrågan stigit.

Det har även gjort att aktier i kinesiska läkemedelsföretag som är engagerade i att producera traditionell kinesisk medicin nu noterar sina högsta siffror på över ett år, rapporterar CNBC.

Dubbelt så dyra

Citroner har blivit dubbelt så dyra, tagit slut i lager och konserverade gula persikor har fått en försäljningsökning på 900 procent hos e-handlaren Fresh Hippo.

Aktierna i de kinesiska läkemedelsföretag som sysslar med traditionell medicin har också fått en boost av godkännanden för växtbaserade läkemedel.

ANNONS
ANNONS

184 procent upp

Shijiazhuang Yiling Pharmaceutical, som producerar den populära örtbehandlingen Lianhua Qingwen, har stigit med 184 procent jämfört med för ett år sedan och China Resources Sanjiu Medical & Pharmaceutical med 142 procent.

Samtidigt har nu Kinas myndigheter lättat på covidrestriktionerna och under måndagen meddelade man att inkommande resenärer inte längre behöver sitta i karantän.

Läs även: Kina slutar rapportera siffror när covid exploderar

ANNONS
ANNONS
Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren

Reporter på Dagens PS.

Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren

Reporter på Dagens PS.