Strax före lunch var priset på ett fat Nordsjöolja under 19 dollar – den lägsta nivån sedan 1999. Samtidigt blir det bara billigare att tanka bilen.

ANNONS

Under tisdagsmorgonen har Dagens PS rapporterat om det historiska prisfallet på WTI-olja som fått USA:s president Donald Trump att planera för köp av 75 miljoner fat olja för att slå vakt om de amerikanska oljelagren.

Oljekalabaliken fortsätter i dag, tisdag. Strax före lunch låg spotpriset på Brentolja på en bit över 18 dollar efter ett brant prisfall under dagen på omkring 30 procent, uppger Di.se och förklarar att nivån inte varit så låg sedan övergången till millennieskiftet, 1999.

Norska kronan faller tungt

I Norge har Brentoljans störtdykning lett till en kraftig försvagning av kronan mot dollar, den norska kronan uppges vara ned med 2 procent mot den amerikanska valutan och runt 1,7 procent mot euron.

I Sverige leder de kraftiga prisfallen på olja till dumpade bensin- och dieselpriser. Men bensinpriset har fortfarande en bit kvar till årslägsta, 12,58 kronor, som en liter 95-oktanig bensin kostade den sista mars i år, skriver Dina Pengar i Expressen.

Under tisdagsmorgonen sänktes emellertid bensinpriset med 10 öre, efter en liten uppgång förra veckan, till 12,63 kronor litern vid bemannade stationer.

ANNONS
ANNONS

Här kostar bensinen bara 11,65 kronor

Samtidigt justerade de ledande aktörerna, till följd av den internationella prispressen på olja, ner dieselpriset med 15 öre till 13,68 kronor.

Det bör dock sägas att enligt sajten att det lokalt kan vara betydligt billigare än så här vid pumpen. Enligt sajten Bensinpriser.nu, som Expressen hänvisar till, är priset i Uppsala på en liter bensin endast 11,65 kronor vid en station, och i Varberg går det enligt artikeln att tanka 95-oktanig bensin för 11,95 kronor.