Dagens PS

Mathias vann guldtacka: "Förespråkade guld på kräftskivan"

guldtacka
Årets vinnare av guldtackan från Dagens PS och Nordic Goldtrade är Mathias Lindsäth. (Foto: Daniel Öberg)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 30 aug. 2022Publicerad: 30 aug. 2022

Vinnaren av årets guldtacka är Mathias Lindsäth – som berättar att han redan satsar på guld privat. “Jag satt och förespråkade guld på kräftskivan alldeles nyligen”, säger han. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Dagens PS har under våren och sommaren haft en tävling i samarbete med Nordic Gold Trade med en guldtacka värd över 20 000 kronor i prispotten.

Årets vinnare blev Mathias Lindsäth, 52. Genom att svara både rätt och snabbast på det slutliga tävlingsformuläret så tog han hem vinsten av den snygga guldtackan på 1 oz.

Årets vinnare berättar vid sitt besök på Dagens PS kontor att han varit en förespråkare för att investera i guld en längre tid, men att vinsten i tävlingen kom som en glad överraskning.

“Jag satt och förespråkade guld på kräftskivan alldeles nyligen och bråkade lite om det, jag fick visa grafer och så, ni vet hur det är. Sedan hände det här (vinsten, reds anm), och jag har inte sagt någonting till dessa vänner än”, säger han med ett stort leende.

Berätta lite om din relation till guldet? 

“Man har ju upp- och nedgångar i sådant man kanske vill investera i och jag testar både kortsiktigt och långsiktigt, och ibland har jag haft tur. Tyvärr är det mer vanligt med nedgång på börsen. Allra helst nu i osäkra tider.  Under tiden har jag försökt bygga mina investeringar och då har jag gjort som så att det som blir min säkra mark är guld, så att jag stannar på en viss nivå hela tiden. Det är den jag vill öka. Jag spelar med mindre och bygger på det trygga.”

Första gången han håller i en guldtacka

Så du investerar redan i fysiskt guld? 

ANNONS

“Ja, precis. Jag säger att den vinsten är karma. Guld tar, och guld ger. Men det har varit serienummer och certifikat, jag har inte sett mitt guld fysiskt än. Det här blir första gången”, säger Mathias Lindsäth när han mottar priset från Max Donatello, styrelseledamot på Nordic Gold Trade.

“Vi på Nordic Gold Trade har kopierat det ganska vanliga amerikanska, tyska och schweiziska konceptet där vi säljer guldet med förvaring som vi har i samarbete med Loomis Sverige AB. Där är det både säkert och försäkrat”, säger Max Donatello.

“Guld har bevarat köpkraft i flera tusen år. Den har överlevt alla kriser och kraschar som vi känner till och man kan på sätt och vis beskriva guld som en typ av ekonomisk försäkring som man också historiskt har fått rätt så bra betalt för att äga”, fortsätter han.

ANNONS

Senaste nytt

Medgrundare av bostadssajt

Till vardags är Mathias Lindsäth Sales Director på bostadssajten Boneo, som han också är medgrundare av.

När köpte du guld första gången? 

“Det är nog sju eller åtta år sedan”, säger Mathias.

Hur länge har du läst Dagens PS? 

ANNONS

“Jadu, jag har lite svårt att svara på det. Det känns som jag har gjort det ganska länge, men jag har faktiskt ingen medvetenhet om hur länge det är.”

“Jag gillar tjänsten, att ni gör det enkelt för mig, jag har koll på lite om allt. Jag kan lite om mycket tack vare er, och vill jag veta mer så finns det ju länkar där och jag kan djupdyka”, säger Mathias Lindsäth.

Guldtacka

Årets guldtacka från Valcambi Suisse. (Foto: Daniel Öberg)

Om årets guldtacka från Nordic Gold Trade:
Tillverkare: Valcambi
Förpackning: Inplastad med tillhörande certifikat
Guldvikt: 1 oz (31,1035 gram)
Renhet: 999,9/1000

Läs även: Efterfrågan på fysiskt guld rusar 617 procent hos US Mint

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS