Goldman Sachs är positiva till råvaror och banken ser en potentiell avkastning på tio procent de kommande tolv månaderna samtidigt som dollarn försvagas. Det rapporterar Bloomberg News.

ANNONS

”Handelskrigets påverkan på råvarumarknaden kommer att vara väldigt liten, med undantag från sojabönor där en ändrad leveransrutt inte är möjlig”, bedömer Goldman Sachs analytiker.

Trots att råvaror fortsätter att vara den bäst presterande tillgången under 2018 var juni månad en stor tillbakagång som drevs av en svag efterfråga på tillväxtmarknader, handelsrelaterad oro och Opec:s utträde från produktionsnedskärningar, enligt analytikerna.

Investmentbanken anser att marknaden har överreagerat på samtliga dessa faktorer, och även sojabönor som uppges vara den mest sårbara råvaran är nu ett bra köpcase.

ANNONS
ANNONS

Goldman Sachs har varit konsekvent optimistisk vad gäller utsikterna för råvaror de senaste månaderna, och uppger att segmentet kommer att gynnas nu i slutet av konjunkturslutet. Banken uppgav i februari att senaste gången man var lika positiva till tillgångssegmentet var år 2008 i slutet av en superkonjunkturcykel.