Ratos köper 70 procent av konsultbolaget Knightec. Miljardinvesteringen innebär att Ratos ingår partnerskap med Knightecs medgrundare och vd Dimitris Gioulekas. 

ANNONS

Investmentbolaget Ratos går in som majoritetsägare i konsultbolaget Knightec. Avtalet gäller 70 procent av Knightec, och köpeskillingen på skuldfri basis för 100 procent av bolaget uppgår till 1,625 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande.

Ratos vd imponerad

Konsultbolaget Knightec grundades 2003. Sedan dess har företaget haft en stark tillväxt. Främst har det vuxit organiskt, men man har också gjort strategiska förvärv. Knightec arbetar med projekt inom teknik, design och digitalisering av produkter och tjänster.

”Jag är imponerad över Knightecs utveckling de senaste åren och vi på Ratos är stolta över att ha fått förtroendet att ingå partnerskap med vd:n och medgrundaren Dimitris Gioulekas och därmed bidra till den fortsatta utvecklingen av bolaget”, säger Jonas Wiström, Ratos vd och koncernchef i pressmeddelandet.

Bra start på satsning

”Knightec har en stark position på marknaden idag och blir en utmärkt start på en satsning inom sektorn, som kommer att bli ett viktigt område för Ratos framåt”, fortsätter han.  ”Genom förvärvet får vi en exponering mot den växande konsultbranschen, inom vilken vi har gedigen erfarenhet.”

Också Knightecs medgrundare och vd, Dimitris Gioulekas, är nöjd med affären. Han konstaterar att Knightec kommer att fortsätta vara ”en drivande kraft i den digitala transformationen mot hållbara produkter och tjänster.

Dimitris Gioulekas
Knightecs medgrundare och vd Dimitris Gioulekas är nöjd med affären. Foto: Vimeo

Stärkt marknadsposition

”Vår förmåga att etablera partnerskap med viktiga kunder och partners har varit avgörande för vår framgång”, säger Gioulekas. ”Partnerskapet med Ratos skapar stora möjligheter att fortsätta investera i nya områden för att stärka vår marknadsposition och fortsätta leverera branschledande tillväxt och lönsamhet”.

Ratos finansierar förvärvet med egna medel och bankfinansiering. Förvärvet är villkorat av sedvanlig konkurrensprövning.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Bilia förvärvar BMW- och Mini-återförsäljaren M Bilar Group [Dagens PS]

Läs även: Nytt hot mot Elon Musks köp av Twitter [Dagens PS]