Microsoft köper som Dagens PS berättat videospelsbolaget Activision Blizzard – som rusade 26 procent på New York-börsen på nyheten.

ANNONS

De amerikanska börserna föll hårt i tisdagens handel. Obligationsräntorna nådde tvåårshögsta medan investerare fortsatte oroa sig för snabba och aggressiva räntehöjningar från centralbanken Federal Reserve.

Samtliga tre börsindex i USA backade. S&P 500 sjönk 1,3 procent, Dow Jones tappade 1,1 procent och Nasdaq Composite stängde med en nedgång på 1,8 procent och var snubblande nära en korrigering, det vill säga ett börsfall på 10 procent sedan senaste högstanivån, enligt The Wall Street Journal.

Teknikaktier alltjämt sänken

Precis som tidigare var det aktier inom tekniksektorn som fick ta mest spö även under tisdagshandeln på Wall Street i New York. Facebooks ”förälder”, som WSJ uttrycker det, Meta Platforms, föll med mer än 3 procent.

Netflix och Alphabet stängde både på minus med över 2 procent.

Enligt tidningen är aktierna i den amerikanska tekniksektorn ner med 6,7 procent i år och utmärker sig därmed som den näst sämsta sektorn i S&P 500.

Magplask för Goldman Sachs

Bankjätten Goldman Sachs straffades också hårt av marknaden på tisdagen. Aktien rasade med hela 7 procent på kvartalsrapporten.

Mot strömmen, och det med besked, gick alltså däremot videospelsbolaget Activision Blizzard vars aktie rusade med smått fantastiska 26 procent på nyheten om att Microsoft förvärvar bolaget.

ANNONS
ANNONS

Även andra spelbolag i sektorn fick ett lyft i sina aktiekurser på nyheten om Microsoft-köpet av Activision Blizzard.

För Microsoft gick det sämre på USA-börsen – techjätten avslutade handelsdagen med en nedgång i aktien på 1,9 procent, berättar WSJ.

Läs mer: CNBC: Börsen går ned i år – enligt almanackan [Dagens PS]