Dagens PS

Proffset: Dags att investera i guld

guld
Det är hög tid att investera i guld, enligt JPMorgans expert. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 19 okt. 2023Publicerad: 19 okt. 2023

Styr dina investeringar till guld, aktiemarknaderna är övervärderade och de geopolitiska riskerna ökar, anser JPMorgans expert.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är JPMorgans kända chefsmarknadsstrateg Marko Kolanovic som anser att det är läge för investerarna att öka sin allokering till guld, berättar Kitco.com.

De höga realräntorna i kombination med kapitalkostnader ökar riskerna på börsen, anser Kolanovic som även tycker att vinstförväntningarna inför nästa år är för högt ställda.

Där till finns det flera andra faktorer som talar för att guld nu är en klok investering, däribland att de negativa effekterna av de höga räntorna inte slagit igenom ännu med full kraft och på långa vägar.

JPMorgan ökar sin allokering till guld

“Försummelser i konsumentlån och företagskonkurser börjar röra sig högre, och denna trend kommer sannolikt att fortsätta om inte räntorna sänks”, skriver JPMorgans chefsmarknadsstrateg i en global marknadsstrategi-rapport som refereras.

“De uppblossande geopolitiska riskerna ger ytterligare motvind och ökar svansriskerna för marknader och ekonomisk aktivitet. Våra utsikter kommer sannolikt att förbli försiktiga så länge räntorna förblir djupt restriktiva, värderingarna dyra och överhänget av geopolitiska risker kvarstår”, heter det vidare.

Bankjätten har ökat sin exponering mot bland annat guld och räknar enligt Kitco med att spotpriset på guld ligger på i genomsnitt cirka 1 920 dollar per uns under Q4 2023.

Under första kvartalet 2024 tror JPMorgan att spotpriset på guld är 1 950 dollar per uns.

Läs även: JPMorgon hissar 60/40-portföljen Dagens PS

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS