Polestarbolaget Gores Guggenheim har backat med över 33 procent på börsen sedan i höstas. Det är dåliga nyheter för Volvo Cars.

ANNONS

Som Dagens PS tidigare har berättat så ska Polestar slås samman med spacbolaget Gores Guggenheim under första halvåret 2022 och förväntas bli värt närmare 200 miljarder kronor.

Volvo Cars kommer att äga hälften av aktierna, så Polestars värdering har stor påverkan på Volvos aktiekurs. Samtidigt har Nasdaq-listade Gores Guggenheim backat rejält på sistone, vilket även innebär motvind för Volvo Cars, uppger Di.

Senaste affärsnyheterna helt kostnadsfritt
– så här enkelt får du PS nyhetstjänst

Gores Guggenheim-aktien har dalat med tio procent och handlades på måndagen strax över tio dollar – och visar på en skakig trend för spacbolag och elbilsbolag på New York-börsen den senaste månaden.

Polestarbolaget backar

Det bådar inte gott för Volvo Cars som ser sin värdering i Polestar sjunka. När Gores Guggenheim-aktien såg rekordkursen på 15,30 dollar i november värderades Volvos del i Polestar till 16,2 miljarder dollar, en värdering som nu har sjunkit till elva miljarder dollar, eller 102 miljarder kronor.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Polestar söker skydd för klockor och kläder [Dagens PS]