Med Machester United i backspegeln kan den franske fotbollsstjärnan Paul Pogba i princip spela boll var han vill, om han vill. De största planerna smider den förmögne mittfältaren emellertid utanför fotbollsplanen, där målet just nu är att investera väl och inspirera andra att göra detsamma, skriver Bloomberg.  

ANNONS

Paul Pogba är den explosive mittfältaren som spelat såväl i det franska landslaget som med ett antal åtråvärda fotbollsklubbar. Senast Manchester United som stjärnan framgångsrikt varit en del av under de senaste sex åren.

En klubb som Pogba nu lämnar, utan att ge några närmare indikationer på vad som ska ske härnäst i fotbollsväg.

Desto mer idéer har fotbollsstjärnan utanför fotbollsplanen, där målet just nu är att investera i sig själv, ta kloka affärsbeslut och bygga upp en buffert för framtiden.

Investerar i startups

Av det skälet har Pogba investerat i ett antal bolag och startups. Ett av dem är Wahed Invest, en islamisk finansstartup baserad i New York där han numera äger en okänd andel. Sedan tidigare har han även varit involverad i kryptovaluta och NFT där han gjort både bra och mindre lyckade affärer och stundtals förlorat stort.

För att lära sig mer och investera bättre har han därför noggrant studerat entreprenörskap och företagande på fritiden med hjälp av litteratur och Youtube. Som en del i det har han även fördjupat sig i miljardärer och hur de för sig och ja, till och med talar.

Nu är målet alltså att som han säger ”investera i sig själv”.

Alla kan lyckas

Som svart muslim och miljardär hyser han framförallt stora förhoppningar när det kommer till att inspirera andra att hantera sin ekonomi bättre och förvalta sina besparingar, i en tid då det fortfarande är utmanande som svart att hitta finansiärer och starta eget.

ANNONS
ANNONS

”Jag kommer inte från en rik familj. Och för mig som sitter med några vd:ar, med några stora människor, betyder det att vem som helst kan vara det”, säger han till Bloomberg.

Läs även: Kändisar investerar i NFT: kryptoinnehåll lockar fans [Dagens PS]