Värdet krymper på London-börsens aktier, konstaterar Bloomberg. Nu krymper gapet till den närmaste utmanaren – Paris.

ANNONS

Nedgången i brittiska aktier har minskat det kombinerade börsvärdet för företag med en primär börsnotering i Storbritannien. Nu är gapet mellan London- och Parisbörserna 156 miljarder dollar, enligt ett index som Bloomberg har sammanställt.

Bara en gång tidigare har de franska och brittiska aktiemarknaderna legat så nära varandra i värde, och det var i januari i år.

Skillnaden mellan de två ländernas företag har krympt successivt sedan Storbritannien valde att lämna EU, skriver Bloomberg.

Oro på börsen i London efter Liz Truss signaler

Men det är den oron efter signalerna från Liz Truss och hennes finansdepartement som verkligen har fått de brittiska aktierna att falla den senaste veckan. Regeringen har gått ut och lovat ofinansierade skattesänkningar vilket har sänkt pundet och skapat oro.

Susannah Streeter, senior investerings- och marknadsanalytiker vid Hargreaves Lansdown, säger till Blomberg att förtroendet för regeringens förmåga att hantera problemen är skadat och att optimismen har gått ur marknaden.

Brittiska aktiefonder sjunker i rask takt och närmar sig det största tappet någonsin, som då låg på 18 miljarder dollar enligt Bank of America.

ANNONS
ANNONS

Två andra faktorer som kan påverka situationen är dels att uppköpen av brittiska bolag ökar och dels att allt färre bolag väljer att introducera sig på börsen i London, skriver Bloomberg.

Läs också:

Storbritannien sänker skatter rekordmycket: ”Revolution” [Dagens PS]
Det brittiska pundet – lägsta nivån sedan 1985 [Dagens PS]