Tv-bolaget Nent kan förlora mångmiljonbelopp på skandalen med ”Paradise hotel”, där sexuella övergrepp misstänks ha skett under inspelningarna.

ANNONS

Framtiden är oklar för tittarsuccén ”Paradise hotel” efter att det framkommit misstankar om sexuella övergrepp under inspelningen av den nya säsongen. Den säsong som skulle sändas på Viafree och Viaplay till hösten är redan inspelad, men har nu stoppats av Nent.

Aftonbladet skriver att det är ett kostsamt beslut för bolaget. ”Paradise hotel” är det största programmet på plattformen Viafree som är reklamfinansierad.

Tidningen citerar John Aleman, investment director på mediebyrån Amplifi och expert på tv-reklam, som säger att Nent får in uppskattningsvis 400 000 kronor i annonsintäkter för varje avsnitt av ”Paradise hotel”. Det skulle innebära att Nent förlorar minst 7,6 miljoner kronor för de 19 avsnitt av dokusåpan som återstår av vårens säsong.

”Har pressat gränserna”

”Nu har väl ”Paradise hotel” varit ett program som har pressat gränserna för det vad många anser är acceptabel tv, alkohol, lättklätt, sex och så vidare. Men jag har mycket svårt att se det tv-bolag som nu i veckan skriver på för en ny säsong av ”Paradise hotel””, säger krishanteraren Charlie Stjernberg till Aftonbladet.

Han tror inte att Nent kommer att få tillbaka intäkterna:

”Jag skulle bli förvånad om det skulle bli en ny säsong i höst. Läxan här är att det här är en produktion där de här problemen har legat på lut under flera år, det har snuddats vid liknande situationer tidigare. Så framför allt tror jag inte att Nent kommer ligga bakom ett framtida ’Paradise hotel'”, säger han till Aftonbladet.

Siktar på att bli Europaetta

Det är ett hårt slag för Nent, som siktar på att bli Europaetta på streamingtjänster.

ANNONS
ANNONS

”Vår nya vision för att bli Europas främsta streamingbolag har mottagits positivt av våra aktieägare och bredare intressenter och vi har sett ett starkt intresse från potentiella nya investerare. Nästa steg är att söka bemyndigande från våra aktieägare för att implementera nyemissionen för att finansiera expansionen” sa Anders Jensen, koncernchef och vd på Nent när bolaget plockade in miljardbelopp för sin satsning i slutet av förra året.

Läs mer: Han tar in miljardbelopp – ska bli Europaetta