Under måndagen öppnar Skistar liftarna i Sälen och Vemdalen. Under normala år är det bokningsläget som avgör hur delårsrapporten blir som presenteras på torsdag. I år är det dock ingen som vet hur det blir.

ANNONS

Skistars senaste delårsrapport för maj–augusti såg positiv ut – med en ökad orderingång på tio procent.

Sedan dess har emellertid den andra coronavågen vällt in över landet – och för bedömare är det därför svårt att uppskatta vad siffrorna blir på torsdag, skriver Di.

Vid denna tidpunkten förra året var 80 procent av hela säsongens boende bokat. Eftersom Skistar har anammat mer generösa avbokningsregler denna säsongen så kan avbokningarna komma lika snabbt som Folkhälsomyndigheten svänger i sina restriktioner.

Svårt bedöma resultat 

Därför är det svårt att bedöma årets resultat. Ett par analytiker som har lämnat resultat­prognoser för innevarande år – räknar med en omsättningsökning på 16 pro­cent och ett vinstlyft på drygt 50 procent till 600 Mkr före skatt.

I det långa loppet ser det dock ut som att vår lust för fritidssysslor som skidåkning fått en skjuts uppåt av pandemin, och det kan gynna bolag som Skistar framöver.

Läs mer: Skistar noterar fler avbokningar – blir en ”annorlunda säsong”

ANNONS
ANNONS