Skidanläggningsbolaget Skistar har noterat en högre andel avbokningar än normalt den senaste tiden.

Om anläggningarna kan öppna som planerat är för tidigt att säga, enligt vd Stefan Sjöstrand som uttalar sig i Dagens Industri.

Många har valt att boka tidigt i år, men i närtid ser bolaget en del av- och ombokningar vilket betyder färre gäster. I Åre har man till exempel många norska gäster som inte kan åka över gränsen.

Främst handlar avbokningarna om utländska resenärer men fler är också avvaktande till pandemiläget.

Anläggningarna uppges vara coronasäkrade

På sin hemsida skriver Skistar att man planerar att öppna sina anläggningar i vinter:

”Vi planerar att öppna i vinter även om det kommer att bli en annorlunda och anpassad säsong. Vi följer utvecklingen noga och även myndigheternas rekommendationer. Just nu väntar vi in tillräckligt med snö och kyla för att kunna öppna våra destinationer och erbjuda en trygg och säker vistelse för våra gäster.”

ANNONS
ANNONS

Skistar uppger att man coronasäkrat sina destinationer och inför ett antal försiktighetsåtgärder i dialog med lokala och regionala aktörer inför vintersäsongen. Vidare är man bättre förberedda i dag jämfört med i våras.

Bolaget påpekar att alpin skidåkning i sig är en kontaktfri utomhusaktivitet. Dessutom är 84 procent av Skistars liftar i öppen fjällmiljö.

Företaget tillägger att utvecklingen följs noga och att bolaget följer myndigheternas rekommendationer.

Skistar släpper nästa kvartalsrapport inom ett par veckor, då mer information kommer ges.

Även Sveriges Radio har på fredagsmorgonen rapporterat om att avbokningarna ökar i fjällen på grund av coronarestriktionerna. Läs mer om det här.