Oljepriserna gick ned på onsdagsmorgonen. Reaktionen kom efter att Joe Biden hade signalerat att den amerikanska regeringen tillfälligt tar bort bränsleskatten.

ANNONS

Bränslekostnaderna har stigit successivt i USA, och inför sommaren ligger efterfrågan på topp. Det får nu Joe Biden att tillfälligt ta bort bränsleskatten på 18,4 cent per gallon, skriver CNBC.

I måndags gick Joe Biden ut med informationen att skatten på bränsle kan komma att pausas en period och under torsdagen kommer ett möte att hållas med branschföreträdare.

Sju oljebolag kommer då att sitta i möte med den amerikanska presidenten. Vita Huset har förutom skattesänkningen satt press på bolagen eftersom de mitt i en period med höga priser också gör mycket stora vinster.

Oljepriser svarar på penningpolitiken

“Även aktörer inom oljehandeln har noterat att högre oljepriser och därmed högre bensinpriser kommer att leda till ett mer aggressivt och samlat svar från Fed, som kommer att höja räntorna. Vilket kommer att göra Bidenadministrationen mer kreativ på den politiska och finanspolitiska arenan, för att tämja inflationen på energi”, säger Stephen Innes, partner på förvaltningsföretaget SPI.

Enligt nyhetsbyrån Direkt hade terminspriset för Nordsjöoljan Brent gått ned 3 procent till

ANNONS
ANNONS

112 dollar per fat vid 7.30 i morse, och WTI-terminen hade backat 3,3 procent till knappt 106 dollar fatet.

Läs också:

Oljepriset har tiofaldigats och prognoser spretar – vad händer? [Dagens PS]