Dagens PS

Nyvalda ministern – en riktig börshaj

minister
Moderaternas tidigare rättspolitiske talesperson Johan Forssell (M) är ny minister i regeringen Foto: Jonas EKströmer / TT
Bilbo Göransson
Bilbo Göransson
Uppdaterad: 27 okt. 2022Publicerad: 26 okt. 2022

Den nya ministern har inga planer på att sälja sina aktier. ”Det beror lite på hur man sköter det”, säger Johan Forssell (M) i en intervju.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt riksdagens förteckning över aktieägande är Moderaternas nyligen utsedda bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell kammarens största börshaj. Det rapporterade Dagens Industri.

Swedbank, SSAB, Swedish Match

Forssell har stora innehav av aktier i bolag som Swedbank, EQT, Investor, Skanska och Swedish Match, skriver tidningen. Bolagen är jättar inom fastigheter, finanssektorn och svensk exportindustri.

Att han har aktier i SSAB är inte ett hinder för att försöka öka importen i andra länder av exempelvis SSAB:s produkter.

Sköter det snyggt

”Det beror lite på hur man sköter det. Det som är viktigt är att man inte själv använder sig av information som inte är offentlig”, säger han till Dagens Industri.

Intervjun finns i videoform på tidningens hemsida

Läs mer om ministrar:

ANNONS

Avgående regeringen vill ha fallskärmar för samtliga ministrar

Riksdagens börshajar

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Bilbo Göransson
Bilbo Göransson

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat privatekonomi.

Bilbo Göransson
Bilbo Göransson

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat privatekonomi.

ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS