ANNONS
Företrädesemission 27 sep - 11 okt 2023

Nytt rally på memeaktier under onsdagen

Uppdaterad: 12 jan. 2023Publicerad: 12 jan. 2023
memeaktier
Memekaktier som Bed Bath & Beyond går åter igen upp. (Foto: Bed Bath & Beyond)

Det rådde rally efter amerikanska memeaktier på onsdagen då bolag som Bed Bath & Beyond ledde ligan och ökade med 69 procent.

ANNONS
ANNONS

Memeaktier, som plockas ut av tillfälliga investerare på till exempel Twitter eller Reddit, har fått en bra start på året, berättar CNBC.

Det blev ett rejält uppsving för några bolag efter ett inte lika lyckat 2022.

Rejält rally för kedja

Kedjan Bed Bath & Beyond som bland annat säljer inredning till sovrum och kök gjorde ett rejält rally på onsdagen där aktien rusade med knappt 69 procent. Det kom sedan bolaget uppgav att man kommer göra sig av med personal för att överleva ekonomiskt.

ANNONS
ANNONS

Gamestop är tillbaka bland memeaktier

Videospelsjätten Gamestop, en annan memeaktie, som toppade många rubriker för ett par år sedan är tillbaka med ett brak, och gick upp sju procent under gårdagen.

AMC Entertainment, som bland annat har biljettbokning, ökade med 21 procent och visar att memeaktierna har gjort en rejäl entré i det nya året, sedan samtliga rasade kraftigt under fjolåret i takt med att räntehöjningar blev den nya normen.

Läs även: Hausse för NFT:er – meme-aktier överges

Läs även: Hypen kring memeaktier orsakade nya brakförluster

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
Företrädesemission 27 sep - 11 okt 2023

Investera i framtidens livsmedelsproduktion med svenska foodtech-bolaget Agtira AB. Bolagets affärsidé är att utveckla och sälja odlingssystem samt tillhörande IT-lösningar för framtidens hållbara livsmedelsproduktion i urbana miljöer. För att bemöta den ökande efterfrågan och för att tillföra finansiella resurser för att fullfölja rådande affärsplan genomför Bolaget nu en företrädesemission, läs mer och teckna nedan.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS