Ytterligare en ordinarie utdelning väntar aktieägarna i Swedbank, nu handlar det om en utdelning på 7,30 kronor per aktie.

ANNONS

I ett pressmeddelande på fredagen framgår det at styrelsen i Swedbank kallar till extra bolagsstämma, och inför stämman den 28 oktober föreslår styrelsen ytterligare en ordinarie utdelning på 7,30 kronor per aktie för räkenskapsåren 2019 och 2020.

Under pandemin har Swedbank följt rådet från Finansinspektionen att inte dela ut pengar till aktieägarna och banken konstaterar att den finansiella ställningen nu är stark ”både ur ett kapital- och likviditetsperspektiv”.

Flaggade i rapporten för pengaregnet

Mot bakgrund av att Finansinspektionen inte förlängt sin rekommendation till bankerna att begränsa sina utdelningar har styrelsen i Swedbank beslutat om ännu en ordinarie utdelning till aktieägarna.

”Den föreslagna utdelningen utgör tillsammans med de utdelningar som lämnats i februari och april 2021 50 procent av nettoresultatet för åren 2019 och 2020, i enlighet med bankens utdelningspolicy”, skriver Swedbank.

Swedbank flaggade i sin resultatrapport för årets andra kvartal att avsikten var att dela ut ytterligare pengar till aktieägarna kopplat till nettoresultatet 2019 och 2020.

I samma rapport framgick det att Swedbank noterade nytt rekord i bolån i juni.

”I juni hade vi den högsta bolåneförsäljningen någonsin”, skrev Swedbanks vd Jens Henriksson i rapporten som Dagens PS uppmärksammade.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Di: Revanschläge för bankaktie – köp den! [Dagens PS]

Läs mer: Bankaktierna allt hetare på börsen [Dagens PS]