Det ser ljust ut för en ny sammanslagen fastighetsbjässe – Corem/Klövern. Ett bolag som kan vara värt 80 miljarder kronor till hösten, enligt storägaren Rutger Arnhult.

ANNONS

Rutger Arnhult ser postivt på den närmaste framtiden.

Skapandet av en ny fastighetsbjässe ligger nära till hands när hans fastighetsbolag Corem ser ut att slås ihop med Klövern.

Ska passera 80 miljarder

Storägaren Rutger Arnhult är säker på att 80-miljardersgränsen passeras under tredje kvartalet.

”Konsoliderat enligt Q1-nivåer blir det ett bolag på runt 75 miljarder i fastighetsvärde,15 miljarder i Corem och 60 miljarder kronor i Klövern”, säger han till Di och tillägger:

”Klövern har fullföljt ett förvärv i Danmark som avtalades i fjol, och som är på ett par miljarder, och så bygger man för någon miljard tillsammans under andra kvartalet. Lägg därtill några förvärv så börjar man snabbt närma sig 80 miljarder.”

Osannolik likvidation

Klöverns styrelse har gett grönt ljus åt Corems bud men varnar samtidigt för att D-aktieägarna får ett dåligt substansvärdesskydd om bolaget skulle likvideras.

ANNONS
ANNONS

Något som Rutger Arnhult viftar bort.

”Ingen kan naturligtvis lova vad som ska hända i framtiden, men samtidigt är det så otroligt osannolikt i dag, det är så starka flöden, så att en likvidation är teoretiskt så långt ute på snöret att det nästan blir löjligt.”

Trots att Klöverns styrelse hävdar motsatsen så säger Rutger Arnhult att de preferensaktieägare han talat med kommer att välja D-aktien.

”Det är självklart, alla jag pratat med kommer att ta D-aktien. Den ger 12 procent mer och så stärker det bolaget. Om man inte tar den går man emot vad som är bäst för bolaget”, säger han.

Läs mer: Corem köper Klövern – namnstrid blossar upp

 

 

ANNONS
ANNONS