Elon Musks förmögenhet växte kraftigt under 2020. Nu har Teslachefen lyckats med vad som för ett år sedan hade varit näst intill omöjligt att förutspå och blivit den rikaste personen i världen.

ANNONS

Tesla hade ett otroligt starkt år på börsen under förra året.

Med en kursutveckling på nästan 750 procent Tesla ökade värdet på Elon Musks innehav i elbilstillverkaren monumentalt.

Dagens PS har tidigare skrivit om Elon Musks fördelaktiga ersättningsprogram – som ger honom optioner i Tesla när aktiekursen når vissa nivåer.

Värdet på de tidigare innehaven och storleken på ersättningsprogrammet gör nu att Elon Musk har seglat om Amazons grundare Jeff Bezos som den rikaste personen i världen, rapporterar Bloomberg.

Inte en vanlig torsdag

Musk tog över förstaplatsen från Bezos i torsdags när Teslas aktier handlades upp med 7,9 procent.

Efter torsdagens kursrally har Elon Musk en förmögenhet på 194 miljarder dollar, över 230 miljarder kronor, och är därigenom värd nästan 80 miljarder kronor mer än Bezos.

Nämnvärt är att Jeff Bezos fortfarande hade suttit kvar på tronen som världens rikaste person om han inte hade skiljt sig från sin före detta fru.

I och med skilsmässan lämnade Bezos över en fjärdedel av sitt innehav i Amazon till ex-frun.

Kritisk mot värdsliga tillgångar

Elon Musk har tidigare uttryck sin önskan att sälja alla sina värdsliga tillgångar och säger att hans enda mål är att accelerera människans utveckling mot att bli en rymdfarande civilisation.

ANNONS
ANNONS

Han kommenterade under gårdagen den nya placeringen på förmögenhetslistan via sin Twittersida.

”Vad konstigt”, skrev Musk på Twitter.

Läs mer: Tesla slår på nytt rekord i börsvärde