Dagens PS

Nu får Carl Icahn även federala åklagare efter sig

Miljardärinvesteraren Carl Icahn har sålt hela sitt innehav i den amerikanska försäkringsjätten AIG
Det är tuffa tider för investeraren Carl Icahn. (Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 11 maj 2023Publicerad: 11 maj 2023

Som om det inte var nog med analysföretaget Hindenburg Research i hasorna. Nu får investeraren Carl Icahn även amerikanska federala åklagare efter sig. Det är givetvis dåliga nyheter för Icahn Enterprises – vars aktie störtdyker.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hindenburg Research har hängt ut Icahn Enterprises och bland annat hävdat  att bolaget övervärderar sina innehav vilket redan har sett en stor del av värdet gå upp i rök.

Åklagare jagar Carl Icahn

Det är inte lätt att heta Carl Icahn för tillfället, sedan även federala åklagare är inne på samma spår som Hindenburg, berättar WSJ.

Det var efter Hindenburg-rapporten som åklagarmyndigheten i New York hörde av sig och ville granska tillgångarna i Icahn Enterprises, och gå igenom saker som värdet på tillgångarna, bolagsstyrning och utdelningar.

Investeraren har sagt att han inte har något att dölja och kommer samarbeta med åklagarna, men det har inte direkt hjälpt aktien som rasade med 15 procent på onsdagen, och hittills har aktien fallit med hela 36 procent sedan Hindenburg-rapporten släpptes i början av månaden.

Slår ifrån sig

Carl Icahn, som själv äger 84 procent av aktierna i Icahn Enterprises, är måttligt road över Hindenburgs attack mot sitt bolag.

“Hindenburg Research, grundat av Nathan Anderson, borde döpas om till Blitzkrieg Research med tanke på dess taktik att uppsåtligt förstöra egendom och skada oskyldiga civila.”

ANNONS

Samtidigt uppmanar Icahn investerare att hålla sig lugna, eftersom han tänker “slå tillbaka”.

På onsdagen godkände Icahn Enterprises ett återköpsprogram värt 500 miljoner dollar för företagets aktier och lika mycket för bolagets obligationer.

Läs även: Carl Icahn: Därför går ekonomin åt pipsvängen

Läs även: Carl Icahn jämför recessionen med romarrikets fall

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS