Dagens PS

Carl Icahn: Därför går ekonomin åt pipsvängen

Icahn
Investeraren Carl Icahn hängs ut av Hindenburg. (Bild: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 15 mars 2023Publicerad: 15 mars 2023

Den envisa inflationen och dåligt ledarskap inom bolagen. Det är de två stora orsakerna till varför USA:s ekonomi håller på att bryta samman, menar miljardären och investeraren Carl Icahn.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Systemet håller på att gå sönder, där vi absolut har ett stort problem i vår ekonomi idag”, uppgav Carl Icahn till CNBC på tisdagen.

MISSA INTE: Tusentals butiker hotade i krisande branschen

Carl Icahn vill se fortsatta räntehöjningar

Med det uttalandet menar investeraren rent konkret att företagsledningarna inom USA:s bolag är usla samtidigt som landet inte kan få grepp om inflationen som envist biter sig fast. Samtidigt som inflationen är ett av de stora problemen med den försämrade ekonomin så måste Fed fortsätta att göra allt för att pressa ner den, menar Carl Icahn.

“Jag tror att Powell måste höja räntorna förr än senare. Om man inte fortsätter så tror jag verkligen att inflationsproblemet kan bli sådant att det är väldigt, väldigt svårt att ta sig ur det.”

Inflationstakten ligger nu på sex procent och fortsatte upp i februari, vilket med största sannolikhet kommer få Jerome Powell att fortsatta med ytterligare en räntehöjning vid Feds möte nästa vecka, trots de senaste dagarnas bankkaos.

Icahn har vidare själv tjänat på att tvinga fram förändringar inom bolagens styrelser och håller inte tillbaka när han beskriver hur de är uppbyggda.

“Det är verkligen hemskt vad du hittar.”

ANNONS

Läs även: Carl Icahn om inflationen: ”Alldeles för många vd:ar klarar inte av uppgiften”

Läs även: Carl Icahn jämför recessionen med romarrikets fall

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS