Matbudsbolaget Deliveroo började i dag, onsdag, att handlas på Londonbörsen. Kursutvecklingen är dock inte glädjande för bolaget – Deliveroo-aktien är nu i fritt fall.

ANNONS

Hårda brittiska pandemirestriktioner har agerat draglok för Deliveroos tillväxt. Det hjälpte dock inte i aktiens premiärhandel på Londonbörsen, rapporterar Bloomberg.

Efter att ha genomfört en kapitalanskaffning på 1,5 miljarder pund, nästan 18 miljarder kronor, var investerarintresset mättat.

Deliveroo-aktien föll med 30 procent i den under ondsagsmorgonen.

Stort säljtryck

”Det kommer att vara ett stort säljtryck eftersom många försöker att reträttera från en trasig börsnotering”, säger Patrick Basiewicz, analytiker på brittiska mäklarfirman Finncap.

Utöver oro över att bolaget använder sig av A- och B-aktier, vilket är ovanligt i Storbritannien, har flera stora kapitalförvaltare sedan tidigare uttryckt en motvilja att investera i budbolaget på grund av bristande arbetsförhållanden för bolagets anställda.

ANNONS
ANNONS

Likt svenska budbolag har Deliveroo fått utstå kraftig kritik för dåliga arbetsförhållanden och bolagets anställda planerar en protest under nästa vecka för att få högre lön och bättre villkor.

Läs mer: Max: Matbud är för dyrt [Dagens PS] >>