Dagens PS

Northvolt levererar första batterierna

Northvolt
Northvolt kunde förra året presentera den första färdiga battercellen. Nu levererarbolaget till sin första kund. (Bild: TT)
Malin Beeck
Malin Beeck
Uppdaterad: 18 maj 2022Publicerad: 18 maj 2022

Northvolt Ett i Skellefteå har som första europeisk batterifabrik inlett leveranser till en biltillverkare, skriver Automotive News.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den första batterileveransen har nu gått iväg till en europeisk biltillverkare. Vilken av beställarna som blir först med at få använda batterierna framgår inte.

Northvolt har bland annat avtal med BMW, VAG, Volvo och Polestar. Samtidigt som bolaget nu tar de första stegen att faktiskt leverera sin produkt, har man också öppnat sin första återvinningsfabrik i norska Fredrikstad, där material från 25 000 batterier per år kommer att kunna återvinnas.

Northvolt konkurrerar med Sydkorea och Kina

Bolaget, som I dagsläget har 1000 anställda, rekryterar nu omkring 150 personer per månad, uppger bolaget för Bloomberg.

Huruvida man på det viset kan ta upp kampen med de verkliga batterijättarna i Sydkorea och Kina är ännu oklart, anser Bloomberg.

Läs också:

Sandviken: Ny fabrik för batterikomponenter
Northvolt ger ukrainska sökande förtur

ANNONS
ANNONS
ANNONS
Helt elektriska BMW i5 är äntligen här!
bmw logo

Föreställ dig ljuden, dofterna, känslan. De futuristiska tonerna som välkomnar, ljusdesignen som leker över interiören och ergonomiskt utformade säten som sätter dig på första parkett. Minsta detalj är som gjord för att du ska må bra. Barnslig förväntan möter vuxen elegans i nya, helt elektriska BMW i5. Luta dig tillbaka och njut av den imponerande räckvidden, innovativa tekniken och iögonfallande designen. Välkommen in till din närmaste återförsäljare för en provkörning.

Boka provkörning
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS