Guldbolaget Nordic Gold Trade lanserar möjligheten att investera i guld för 1 000 kronor i månaden. Sparformen ska erbjuda ett alternativ till traditionella investeringsmodeller, där högre insatser har krävts. ”Många /…/ har funnit det utmanande eftersom det kräver förhållandevis stora belopp”, säger Nordic Gold Trades vd Michel Rufli.

ANNONS

Det blir möjligt att månadsspara för 1 000 kronor genom att köpa fysiskt guld i mindre kvantiteter. Förvaringen sker hos säkerhetsbolaget Loomis, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”I orostider ökar intresset för att köpa guld, och framför allt fysiskt guld. Många av de som är intresserade av att köpa fysiskt guld har funnit det utmanande eftersom det kräver förhållandevis stora belopp. Dessutom kräver det en säker förvaring”, säger Michel Rufli, vd för Nordic Gold Trade.

”För att så många som möjligt ska kunna spara i fysiskt andelsguld har vi satt beloppet så lågt som 1 000 kronor och möjlighet att automatiskt månadsspara på samma sätt som i fonder. Med den här produkten så blir det lika tillgängligt att spara i fysiskt guld så som det är med andra etablerade sparformer”, fortsätter han.

ANNONS
ANNONS

Avgiften ligger på 5-13 procent på andelsguld och förvaringskostnaden är 500 kronor på år kvantiteter upp till 200 gram.