Det annars heta börsklimatet i Norden har svalnat de senaste månaderna med flera bolag som ställt in sina noteringplaner på grund av fallande aktiekurser. Men Nordea tycker att det ännu är för tidigt att säga att de positiva fundamenten för börsnoteringar som setts under de senaste åren är förbi.

ANNONS

Det säger Mathias Leijon, som jobbar med företags- och institutionsverksamheten på banken, till Bloomberg.

Mathias Leijon framhäver att även om ett flertal noteringskandidater har skjutit upp planerna till nästa år så finns det utrymme för en ganska bra marknad 2019. För att det ska ske måste det komma en tid av stabilitet och att prisförväntningarna mellan köpare och säljare möts.

Samtidigt letar investerare efter utköp från börsen. Under 2018 har CVC Capital Partners lagt ett bud på Ahlsell, Ramsay Generale köpte Capio och Schorling & Partners köpte Melker Schörling.

”Marknaden där publikt blir privat är fortsatt väldigt aktivt. Företagsdrivna affärer med tydliga kostnadssynergier har tagits emot väl och detta segment väntas fortsatt vara aktiva”, säger Mathias Leijon till nyhetsbyrån.

ANNONS
ANNONS

Framför allt tror Nordea-chefen att sektorer inom frakt, teknik, media och telekom kommer att vara drivande i förvärvs och fusionsaktiviteter under 2019.