En överdriven kursreaktion – det anser Nordea som ser 100 procents uppsida i SBB, och bland spararna är aktien kolossalt populär.

ANNONS

Nordea står fast vid sin köprekommendation på Ilija Batlians fastighetsbolag SBB, som meddelat att en översyn av JM-innehavet pågår, vilket fick aktien att rasa med 11 procent bara under måndagen.

Hos nätmäklaren Nordnet är SBB en av favoriterna just nu och under onsdagen var det den mest handlade aktien bland spararna hos nätmäklaren, berättar Affärsvärlden.

”Spararnas förtroende för Ilija Batljan är kompakt, och det verkar inget – varken blankarbråk, omarbetning av kvartalsrapport eller översyn av JM – kunna ändra på”, säger Nordnets sparekonom Frida Bratt till AFV.

Enligt storbanken Nordea, som upprepar köprådet på SBB, skriver Dagens Industri, så är raset för SBB på aktiemarknaden överdrivet.

SBB-aktien har fallit med omkring 70 procent sedan årets början.

Det gör, konstaterar Nordea, att aktien nu handlas till 57 procents rabatt mot substansvärdet.

Nordea bedömer, enligt Di, att SBB reder ut sina skulder och att det per automatik ger bolaget ett bättre kreditbetyg.

ANNONS
ANNONS

”Nordea upprepar köprådet men sänker riktkursen från 61 till 40 kronor. Aktien stängde på 18,90 kronor i onsdagshandeln, vilket innebär att banken ser över 100 procents uppsida till riktkursen”, konstaterar Di.

Aftonbladet skriver att SBB blivit lite av en folkaktie, men att Ilija Batlians bolag nu ”kraschar på börsen” och att nästan 80 miljarder av börsvärdet är purs väck sedan årsskiftet.