Elon Musk uttryckte på måndagen att han tycker det är dags för Donald Trump att kasta in handduken och ge upp.

ANNONS

Den amerikanska kongressens särskilda granskningskommitté genomför offentliga utfrågningar för att presentera de första resultaten av utredningen om upploppet vid Capitolium den 6 januari 2021. Utfrågningarna pågått i ett år och nästa offentliga utfrågning ska hållas på tisdag morgon.

Under helgen kallade Donald Trump Elon Musk för en ”bullshitkonstnär” (skitsnackskonstnär) och hävdade att Elon Musk röstade på honom, men Elon Musk förnekade det påståendet i en tweet och på måndagskvällen slog han tillbaka mot den tidigare presidenten.

Säger att han inte röstat på Trump

”Jag hatar inte mannen, men det är dags för Trump att hänga upp hatten och segla in i solnedgången. Demokraterna borde också avbryta attacken – gör inte så att Trumps enda sätt att överleva är att återta presidentskapet.” skrev Teslas och Spacex vd, Elon Musk i går på Twitter, det skriver CNBC.

Elon Musk har över 100 miljoner följare på Twitter.

Tidigare har Elon Musk sagt att hans första röst på en republikan var på Mayra Flores, som i juni vann ett val i södra Texas. I juni avslöjade han även att han lutar åt att rösta på Floridas guvernör Ron DeSantis, om han ställer upp i USA:s presidentval.

Hade haft en jobbig dag på jobbet

Elon Musks kommentar om Donald Trump kom efter en jobbig dag för hans bolag, Spacex-utförde ett marktest av en raketbooster som oväntat slutade med en explosion, dessutom mötte Elon Musk en juridisk utmaning gällande Twitter, han vill avbryta köpet av Twitter, som säger att hans grund för att avsluta affären är ogiltig och felaktig.

Därutöver sjönk Teslas aktie på måndagen efter att masstester för covid-19 ökade i Shanghai. Testningen skapade oro för att pandemin ska ta fart igen, med fler nedstängningar som åter skulle påverka Teslas fabriksverksamhet i Kina negativt.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Twitter tänker dra Elon Musk inför domstol [Dagens PS]