MP-topp ber om ursäkt för "spetsigt" twittrande om Pågens vd

Uppdaterad: 23 aug. 2022Publicerad: 23 aug. 2022
Miljöpartiets klimatpolitiska talesperson, Lorentz Tovatt, till vänster, har kallat Pågens vd Anders Carlsson Jerndal, till höger, för riksclown och ber nu om ursäkt.
Miljöpartiets klimatpolitiska talesperson, Lorentz Tovatt, till vänster, har kallat Pågens vd Anders Carlsson Jerndal, till höger, för riksclown och ber nu om ursäkt. (Foto: TT)

Förra veckan talade Pågens vd om hur hårt bolaget har drabbats av de ökade energipriserna, något som fick Miljöpartiets klimatpolitiska talesperson att kalla honom för riksclown.

ANNONS
ANNONS

Energikostnaderna för bageribolaget Pågen, som finns i södra Sverige, har enligt bolagets vd Anders Carlsson Jerndal femdubblats sedan hösten 2021. Det berättade han förra veckan i Sveriges Radio.

Förra veckan berättade han också i Dagens Nyheter att Pågen behöver kompensera mer för kostnadsökningarna än företag i norra Sverige och att kostnaderna tyvärr landar på konsumenterna.

Uppmanade folk att inte köpa bröd från Pågen

Det fick Miljöpartiets klimatpolitiska talesperson och riksdagsledamoten, Lorentz Tovatt, att på Twitter kalla Pågens vd för riksclown och fossilgasälskande. I Twittertråden skrev han även att den som ska köpa bröd aldrig ska köpa det från Pågen och anklagade Pågen för “avancerad greenwash och politiskt fulspel”.

Nu ber Lorentz Tovatt om ursäkt på Twitter: “I frustration över vad jag upplever som fossilkramande twittrade jag lite väl spetsigt om Pågens VD. Som politiker ska jag ägna mig åt att stifta lagar mot sådant och inte kampanja mot enskilda företag. Det var fel av mig, ber om ursäkt”, skriver han.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: MP-politiker pudlar efter önskan om konkurs

ANNONS
ANNONS
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.