Dagens PS

Morgan Stanley varnar för kris för investmentbanker

Morgan Stanley
Morgan Stanley har fallande intäkter från investmentbanken. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 20 apr. 2023Publicerad: 20 apr. 2023

Investmentbankerna har det kämpigt med fallande vinster, något som inte kommer att lösa sig förrän nästa år, enligt Morgan Stanley.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Morgan Stanleys styrelseordförande och vd James Gorman varnar för att investmentbanken och dess rivaler kommer ta en stor smäll på grund av bankkrisen som sänkte bland annat Silicon Valley Bank och Credit Suisse.

Bolagets vinst från investmentbank-affären föll med 24 procent under det första kvartalet, och de förväntar sig inte att intäkterna återhämtar sig förrän nästa år. Gorman berättade för analytiker på onsdagen att fusioner och förvärv samt skuld- och aktiegarantiverksamhet “förblir mycket dämpad” men hävdade att dessa intäkter skulle komma tillbaka så småningom.

“Redan ser vi en växande M&A-pipeline och några vårliknande tecken på att nya emissioner dyker upp. Som sagt, det förblir i stort sett en berättelse från halva 2023 och helåret 2024”, säger James Gorman enligt Financial Times.

Morgan Stanley säger att kollapsen i SVB triggade en rörelse från insättningar av kontanta medel till produkter som valutafonder och statsobligationer, men att mycket av tillgångarna stannat kvar hos banken.

Läs även: USA: BofA överraskar – Goldman sviker

Läs mer: Morgan Stanley: Blodbad att vänta i fastighetsbranschen

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS