Dagens PS

Morgan Stanley: S&P 500 är på väg mot björnmarknad

New York-börsen
Morgan Stanley anser att S&P 500 är på väg mot en björnmarknad. (Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 26 apr. 2022Publicerad: 26 apr. 2022

Morgan Stanley anser att S&P 500 är på väg mot en björnmarknad. Nu har även defensiva aktier blivit dyra, vilket gör dem ännu mindre tilltalande.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Defensiva aktier har varit ett säkert kort eftersom investerare har sökt säkerhet från årets volatilitet på börsen, konstaterar Morgan Stanley, skriver CNBC.

Men nu har även dessa aktier blivit dyra, vilket gör dem mindre tilltalande, uppgav Morgan Stanleys aktiestrateg Michael Wilson på måndagen.

S&P 500 är på väg mot en björnmarknad

Det ser därför ut som att det breda marknadsindexet är på väg mot en björnmarknad, där det under måndagen sjönk med cirka 11 procent för året och cirka 12 procent från sin senaste topp.

“Tyvärr har vi nu få nya idéer,” sa Michael Wilson, men tillade samtidigt att läkemedelsbolag- och bioteknikbolag fortfarande är två områden som investerare kan vända sig till för defensiv exponering till attraktiva priser.

Råvaror och energi släpar efter

Sedan både råvaror och energi fortsatt släpar efter så kommer tillväxten inom de områdena fortsatt vara den primära oron för aktier, snarare än inflationen och räntor, uppgav Wilson vidare.

“Vi tror att inflationen och inflationsförväntningarna sannolikt har nått en topp. Sjunkande inflation kommer med lägre nominell BNP-tillväxt och därmed även försäljning och vinst per aktie. För många företag kan det vara särskilt smärtsamt om dessa fall i inflationen är snabba och kraftiga.”

ANNONS

Läs även: Björnmarknad på börsen vill vi inte ha igen

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS