Morgan Stanleys investeringschef Mike Wilson säger att 2023 ser ut att sluta precis som förra året, där investerare åter igen går i fällan och begår samma misstag. 

ANNONS

Mike Wilson är en känd pessimist och har tidigare sagt att han tror att S&P 500 dyker ner med 25 procent under våren 2023.

Han har dock haft rätt förut, där han under 2022 förutspådde att marknaden skulle gå ner kraftigt under året, vilket den också gjorde med S&P 500 som föll med runt 20 procent.

Morgan Stanley-chefen varnar för ny fälla

När allt fler flaggar för en mjuk landning av Feds varsamma räntehöjningar och att inflationen ser ut att kunna kontrolleras, varnar Mike Wilson åter igen för att investerare är på väg att gå i samma fälla som i fjol, skriver Fortune. 

S&P 500 har hittills i år stigit med fem procent men Wilson tror fortfarande att det kommer bli tufft för bolagens vinster framöver.

”Vårt arbete visar ytterligare urholkning av vinsterna, med gapet mellan vår modell och de framtida uppskattningarna som är större än någonsin”, uppger Mike Wilson.

Han säger vidare att det är lätt för investerare att hamna i fällan mitt i alla ”falska signaler och vilseledande reflektioner i denna björnmarknadshall av speglar”, och uppmanar istället investerare att ha is i magen och köpa aktier längre fram.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Morgan Stanley ser mer ljust på Kina [Dagens PS]

Läs även: Tung Wall Street-björn varnar för brutalt börsras [Dagens PS]