Dagens PS

Morgan Stanley: Björnmarknaden snart över

wall street
Det är röda siffror som gäller på Wall Street. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 21 nov. 2022Publicerad: 21 nov. 2022

Morgan Stanleys chefsstrateg för amerikanska aktier menar att vi nu närmar oss slutet av björnmarknaden men att marknaden kan vara utmanande ett tag till.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Mike Wilson, Morgan Stanleys chefsstrateg för amerikanska aktier, tror att björnmarknaden i USA snart är slut och att det sista troligtvis kommer under första kvartalet nästa år, när intäkterna kommer i kapp och hamnar där vi tror att de ska vara nästa år, rapporterar CNBC.

Väckt och bränt förhoppningar

“Jag tror att vi är i slutskedet, men slutskedet kan vara väldigt utmanande, eller hur? Nu är det mer av en tvåvägsrisk. Och jag tror att vi kommer vara i den tvåvägsrisken, förmodligen fram till årets slut”, säger han till CNBC.

Under året har marknaderna verkligen varit volatila och ett antal björnmarknadsrallyn har både väckt och bränt förhoppningar.

Priserna steg mindre än väntat

Investerare har hållit noggrann koll på den amerikanska centralbanken Federal Reserves kommentarer för att få antydningar om när bankens åtstramning i kampen mot inflationen ska pausas.

Tidigare i november visade siffror att priserna steg mindre än väntat och aktier steg mer än väntat i hopp om att inflationens topp fanns i sikte.

Ny lägsta nivå under första kvartalet 2023

ANNONS

Enligt Mike Wilson kommer S&P 500 troligen hamna på en ny lägsta nivå under första kvartalet 2023.

“Det kommer att vara en fantastisk köpmöjlighet för när vi kommer till slutet av nästa år kommer vi att titta på 2024, då vinsterna faktiskt kommer att accelerera igen”, säger han till CNBC.

Efter att ha tagit tillbaka några förluster i oktober stängde S&P 500 på 3 946, i torsdags, det är en nedgång på cirka 17 procent hittills i år.

I Morgan Stanleys utsikter för amerikanska aktier nästa år sade Mike Wilson att han förväntar sig att S&P 500 kommer falla mellan 3 000 och 3 300 under de första tre månaderna år 2023, det skriver CNBC.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Bästa investeringsstrategi just nu enligt Goldman Sachs

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS