Enligt Di gör det svenska investmentbolaget Kinnevik en miljardnedskrivning på investeringarna i onoterade bolag för årets första kvartal.

ANNONS

Totalt handlar det om en nedskrivning på 3,3 miljarder kronor, men nettoinvesteringar på 1,6 miljarder gör att den verkliga värdeminskningen för Kinneviks onoterade bolag landar på 1,7 miljarder kronor under årets tre första månader.

”Med hänsyn till bolagens relativa vikt i vår portfölj och andra faktorer som påverkar vår värdering, var värdeminskningen omkring 10 procent – i linje med Nasdaq och den övre kvartilen av techaktier”, skriver vd Georgi Ganev, enligt Di.

Substansvärdet ner 6 procent

Substansvärdet uppges nu vara 67,9 miljarder kronor, eller 244 kronor per aktie. En minskning med 6 procent under första kvartalet i år.

Strategin ligger fast – att fortsätta investera i såväl befintliga som nya bolag med varierande grad av tillväxt, deklarerar Kinneviks vd.

Aktien faller tungt på torsdagen på Stockholmsbörsens storbolagslista. Här kan du följa kursutvecklingen i realtid för både B-aktien och A-aktien.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Kinnevik blickar mot Europa – nya investeringar [Dagens PS]