Dagens PS

Miljardären: "Vem som helst kan tjäna pengar nu"

Tjäna pengar
Vem som helst kan tjäna pengar på marknaden just nu, enligt miljardären Stanley Druckenmiller. (Foto: Unsplash)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 19 maj 2021Publicerad: 19 maj 2021

Miljardären Stanley Druckenmiller säger till Bloomberg att “vem som helst kan tjäna pengar på marknaden just nu”. Här är aktierna han har köpt. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Företagsformen “Family Office” har dragit till sig mycket uppmärksamhet på senare tid då Archegos Capital Management kollapsade i mars och ägaren Bill Hwang från att vara multimiljardär till pank på bara några dagar. Det är svårt att få insyn i de ultrarikas Family Office-bolag, och Hwang hade lyckats operera helt under radarn.

Få bolag redovisar

Det är bara ett fåtal bolag med företagsformen som uppfyller kriterierna för att behöva redovisa sitt ägande till den amerikanska tillsynsmyndigheten Securities and Exchange Commission. Resten outsourcar de delar av verksamheten som är reglerade, eller handlar med optioner med banker för att hålla tillgångarna dolda, som Hwang gjorde, skriver Bloomberg.

Men vissa storspelare redovisar verksamhet genom ett så kallat 13F-formulär till SEC. Där kan man läsa vad de ultrarika investerat i på senare tid.

Bloomberg citerar Stanley Druckenmiller som driver Duquesne Family Office. Han är god för 10,4 miljarder dollar, motsvarande 86 miljarder svenska kronor, och säger att “vem som helst kan tjäna pengar på marknaden just nu”.

Han investerade bland annat 154,6 miljoner dollar i banken Citigroup och en mindre post i JP Morgan Chase. En satsning som kan komma att löna sig om räntorna stiger, skriver Bloomberg. Han köpte också aktier i resebolaget Booking Holdings Inc för 69,7 miljoner dollar och ökade sina poster i Starbucks Corp och Expedia Group.

Alibaba-grundarna köpte “big tech”

Bloomberg redovisar också fler storköp från Family Office-bolag. Soros Fund Management köpte aktier i ViacomCBS Inc., Baidu Inc., Vipshop Holdings Ltd. och Tencent Music Entertainment Group. Investmentbolaget är värt 27 miljarder dollar enligt Bloomberg.

ANNONS

Blue Pool Capital sköter en del av förmögenheten som Alibaba-grundarna Joe Tsai och Jack Ma samlat ihop. Bolaget köpte aktier i Uber, Twitter, Microsoft och Facebook.

Se hela listan hos Bloomberg.

Läs mer: ”Big Short”-miljardären blankar Tesla stort

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS