Sydkoreanske mejerichefen Hong Wok-Sik har gråtandes meddelat sin avgång, veckor efter att företaget påstått att deras yoghurt hjälper mot covid-19. 

ANNONS

Sydkoreanska mejeribolaget Namyang Dairy Products forskningschef påstod för tre veckor sedan att deras yoghurtdrycker Bulgaris var 78 procent effektivt i att förebygga covid-19. Försäljningen ökade rejält och företagets aktie steg kraftigt på Seoul-börs, enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Experter ifrågasatte dock påståendet då inga djurförsök eller kliniska tester gjorts, och det sydkoreanska ministeriet för mat- och drogsäkerhet anklagade Namyang för brott mot marknadsföringslagstiftningen då de gått ut med missledande information. Myndigheten har också ansökt om att stänga ner produktionen vid företagets största fabrik i Sejong.

För att göra saken än värre så gjorde den sydkoreanska polisen en razzia mot Namyangs högkvarter i Seoul och utreder anklagelser om att företaget överdrivit eller fuskat med sina forskningsresultat rörande yoghurt. Dessutom avslöjades att den äldsta sonen i ägarfamiljen använt företagets pengar för att leasa bilar till sig själv, vilket lett till en bojkott mot bolaget i Sydkorea.

Nu tar ägarfamiljens starke man smällen för skandalerna.

”Jag lämnar mitt ordförandeskap genom att ta allt ansvar. Jag kommer inte att lämna över ledarskapet till mina barn,” säger en tårögd styrelseordförande Hong Won-Sik på en presskonferens på tisdagen.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Levande bakterier vid frukostbordet? Ja!