McDonald’s har rysk mat till ett värde av 100 miljoner dollar kvar i Ryssland, som enligt företaget troligen behöver kastas, rapporterar CNN. 

ANNONS

Det fanns 847 McDonald’s-restauranger i Ryssland vid slutet av förra året, enligt ett investerardokument. Tillsammans med ytterligare 108 i Ukraina stod de för 9 procent av företagets intäkter 2021. McDonald’s nedstängning i Ryssland och Ukraina kostar företaget rejält med pengar, och de sitter dessutom på lager med massor av mat som ser ut att behöva kastas, rapporterar CNN.

Under förra kvartalet låg kostnaderna på 127 miljoner dollar, varav 27 miljoner dollar rörde personalkostnader, hyror och förnödenheter. Resten, 100 miljoner dollar, gäller lager som ser ut att behöva skrivas av, alltså kastas.

”Resultaten inkluderade … 100 miljoner dollar i kostnader för lager i företagets försörjningskedja som sannolikt kommer att avyttras på grund av att restauranger tillfälligt stängts”, säger företaget i ett uttalande.

Nedstängningarna slog mot McDonald’s intäkter, som föll 28 procent under det första kvartalet. I resten av världen steg McDonald’s försäljning.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Klassisk McDonald’s i graven – blir snart Max [Dagens PS]