Max öppnar en ny hamburgerrestaurang på samma historiska adress som McDonald’s första och nu nedlagda restaurang i Sverige.

ANNONS

McDonald’s gjorde debut i Sverige 1973 med sin hamburgerrestaurang på Kungsgatan 4 i Stockholm.

Den 22 augusti i år stängde McDonalds den klassiska restaurangen och nu berättar Mitt i Stockholm att norrländska hamburgerkedjan Max tar över lokalerna i Stockholms city.

”Det är en legendarisk adress där svensk burgarhistoria har skrivits. Vi ska nu förvalta arvet och renovera och rusta upp lokalen”, säger Richard Bergfors, vd på Max, i artikeln.

En ”fjäder i hatten”

Max och McDonald’s – och även Burger King – är rivaler på den svenska hamburgermarknaden och Max och McDonald’s har tidigare varit i luven på varann om namnet på burgaren Big Max, där Max gick vinnande ur rättsstriden i mitten av 1980-talet.

Richard Bergfors minns bråket, berättar han i Mitt i Stockholm, och förklarar att det var hans föräldrar som startade Max.

Att hamburgerföretaget nu flyttar in en av landets mest kända hamburgeradresser ser han som ”en fjäder i hatten” då McDonald’s är värsta konkurrenten.

Öppnar ytterligare två restauranger i stan

Max slår upp portarna till sin restaurang på Kungsgatan 4 i Stockholm på hösten 2022 och före det ska lokalerna renoveras, framgår det.

ANNONS
ANNONS

Max öppnar även två andra restauranger i centrala Stockholm inom kort, dessa hamnar på Sergels torg och vid Odenplan och ska enligt planen invigas i vår.

Att Max satsar i innerstan medan andra hamburgerkedjor flyttar ut beror enligt Richard Bergfors på att kedjan växer i innerstan.

Läs även: Max: Matbud är för dyrt [Dagens PS]