Facebooks grundare Mark Zuckerberg har gjort stora förluster under 2022 och hans miljardförmögenhet krymper. Han har halkat ned på listan över världens rikaste personer och befinner sig på tjugonde plats.

ANNONS

Med tre månader kvar på året konstaterar Robb Report att det har gått utför med Mark Zuckerbergs förmögenhet.

Nu är han bara den tjugonde rikaste personen i världen, från att 2020 tillhöra det absoluta toppskiktet, med bara Jeff Bezos och Bill Gates över sig.

71 miljarder dollar har Zuckerberg tappat bara det senaste året. Med 55,9 miljarder dollar på kontot är han inte precis fattig, men förmögenheten är mer än halverad, konstaterar Bloomberg. Av alla techmiljardärer är det Zuckerberg som har förlorat mest på kortast tid.

Satsningar slog fel för Zuckerberg

Det började i februari, när Facebooks moderbolag Meta tvingades avslöja att de inte har någon tillväxt i antalet användare. Satsningen på metaverse – Facebooks utvidgning i en social spel- och rekreationszon – verkar inte heller ha slagit på det sätt som Zuckerberg ville att det skulle göra.

Mark Zuckerberg har visserligen varit tydlig med att satsningen på metaverse kommer att kosta mycket pengar till en början, men frågan är var gränsen går.

Instagrams svar på tiktokvideon – reels – har inte heller varit någon succé, konstaterar Bloomberg. Användarna går hellre till originalet.

ANNONS
ANNONS

Även om Facebook-grundaren är den av techmiljardärerna som på kort tid har förlorat mest, så är han i gott sällskap. Även Amazons Jeff Bezos och Googles Larry Page har blivit av med miljarder.

Läs också:

Mark Zuckerberg – en enstöring som söker ära [Dagens PS]