Dagens PS

Marcus Hernhag avslöjar favoritaktier och bästa IPO:er

Marcus Hernhag avslöjar vilka tre kommande IPO:er han tycker är intressantast
Marcus Hernhag avslöjar vilka tre kommande IPO:er han tycker är intressantast. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 21 maj 2021Publicerad: 21 maj 2021

Marcus Hernhag avslöjar vilka tre aktier han tycker är bäst och vilka tre IPO:er han tycker är intressantast, samt hur man blir rik på blockkedjor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Skribenten, författaren och börsprofilen Marcus Hernhag avslöjar i Privata Affärer vilka tre aktier han tror mest på, på två års sikt.

“Tre kandidater är HMS och NCAB inom kommunikationsteknik och mönsterkort. Den typen av IT som ligger nära halvledare och chip verkar vara en trend för de kommande åren. Sen chansar jag på biobläckbolaget Cellink också, där jag önskar att jag köpt in mig för länge sen”, skriver han i Privata Affärer.

Tror på tre IPO:er

När det gäller kommande IPO:er skriver han att han gillar Savelend, APAC och Cedergrenska.

Savelend är en investeringsplattform där företag och privatpersoner kan investera i person-till-person-lån. Det innebär att de investeringar som görs finansierar krediter till företag och privatpersoner, och att den som investerar får avkastning i form av ränta.

Aligro Planet Acquisition Company, APAC, är en SPAC (Special Purpose Acquisition Company), eller ett Blank Check-bolag, ett företag som tar in kapital från investerare via en börsnotering i syfte att köpa upp eller sammangå med ett annat bolag.

Förvärvsglatt utbildningsbolag

Cedergrenska bedriver fristående skol- och förskole- verkamhet, samt övrig utbildningsverksamhet.

ANNONS

“Jag gillar Cedergrenska som ett förvärvsglatt bolag inom utbildning”, skriver Marcus Hernhag i Privata Affärer.

“Däremot blir det ingen utdelningsaktie på åtminstone tre år, enligt prospektet,” fortsätter han i tidningen.

Lönsamt starta populär blockkedja

Om kryptovalutor skriver Marcus Hernhag att det lönsammaste man kan göra just nu antagligen är att starta en blockkedja, alltså en distribuerad och decentraliserad datastruktur, som blir populär.

Det är decentraliseringen som gör blockkedjor säkra. I stället för att bara finnas i en databas är informationen i en blockkedja spridd i ett system med tusentals noder.

Populariteten ökar värdet

När blockkedjan blir populär stiger värdet på kryptovalutan som hör till den, och den som är grundare har en massa valuta och blir rik.

“Det är därför som många kryptovalutor kommer att visa sig vara pyramidspel och helt värdelösa. Jag vill bara investera i de som börjar användas till praktiska saker, som avtal, äganderätter och så. Många försöker bli rika genom att starta blockkedjor, men många misslyckas också redan innan det blir någon kursrusning,” skriver Marcus Hernhag i Privata Affärer.

ANNONS

Läs mer: Analys: Fyndläge när domedagsprofeter skriker

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS