USA:s president Donald Trump har beordrat sin handelsrepresentant att identifiera kinesiska varor värda 200 miljarder dollar för ytterligare importtullar på tio procent, rapporterar CNBC.

ANNONS

Trump sade att de nya tullarna kommer att träda i kraft om inte Kina ändrar sin praxis och drar tillbaka de tullar man nyligen tillkännagivit.

Under fredagen svarade Peking på USA:s första tullar på varor värda uppemot 50 miljarder dollar.

Kina meddelade att man den 6 juli inför egna tullar på 25 procent för importerade amerikanska varor värda 34 miljarder dollar.

Den senaste attacken från Trump väljer Kina att kalla för ”utpressning”, och varnar för att ytterligare tullar från USA riskerar att dra båda länderna närmare ett handelskrig.

Trump sade under måndagen att om Kina väljer att reagera på de nya tullarna kan ytterligare 200 miljarder dollar av kinesiska varor åka på importavgifter. I ett sådant scenario kommer USA att ha infört importtullar på kinesiska varor värda 450 miljarder dollar.

ANNONS
ANNONS

Marknaderna har börjat allt mer oroas över handelsbråket och kurserna i Asien faller under tisdagen. Även öppningsterminerna i Europa pekar nedåt.