Finns flera signaler om att det inte står rätt till, anser han.

ANNONS

Johan Eklund, professor i nationalekonomi och vd för Entreprenörskapsforum, säger i DiTV:s och Expressens Ekonomistudion att Sveriges konkurrenskraft går en tuff framtid till mötes, särskilt när det gäller exportens andel.

”Det hände senast i slutet av 1980-talet, under upptakten till 1990-talskrisen. Så något händer i svensk ekonomi, och det finns flera indikatorer på att allt inte är som det borde vara, framför allt på längre sikt”, resonerar Johan Eklund, enligt Dagens Industri.

”Jämför man Sverige med andra utvecklade länder så har vi ett betydande problem med hur man sorterar arbetskraften på arbetsmarknaden. Hur får man människor på rätt plats, där de behövs i ekonomin?”, fortsätter experten och får stöd av Christian Ketels, global chefsekonom på Boston Consulting Group, som anser att politikerna bör föra upp konkurrenskraften på agendan i valrörelsen.

ANNONS
ANNONS

”Jag tror att vi måste jobba mycket hårdare så att det verkligen fortsätter gå bra de kommande åren”, säger Christian Ketels, skriver Di.