En ny masskjutning inträffade i USA under tisdagen. Denna gång vid en skola i Texas, där minst 19 barn och två vuxna nu uppges vara dödade.

ANNONS

Det var vid lunchtid på tisdagen som en 18-årig skytt gick in på grundskolan Robb Elementary School i Uvalde, Texas. Skolan har runt 500 elever, där de flesta är i åldrarna 7 till 10 år.

Ny masskjutning i USA – 18 barn döda

Han öppnade eld med en pistol och ett gevär mot barnen vid skolan och i nuläget är enligt senaste uppgifterna 19 barn och två lärare bekräftat dödade, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Det gör dådet till den värsta skolskjutningen på ett decennium i USA.

18-åringen sköts till döds av polis.

”Han sköt och dödade obegripligt, sa Texas guvernör Greg Abbott på presskonferensen.

ANNONS
ANNONS

”Det här är ren ondska”, sa Rey Chapa, en Uvalde-bo vars brorson var i skolan när skottlossningen ägde rum men som klarade sig.

Vill se förändring

Skjutningar har skakat USA på sistone och allt starkare röster vill se förändring i landet, trots att det inte har hänt mycket på området.

”Nu räcker det”, sa vicepresident Kamala Harris under ett evenemang i Washington.

”Som nation måste vi ha modet att vidta åtgärder.”

Det saknas fortfarande detaljer om skjutningen som till exempel motiv, men debatten om vapenkontroll och landets lagar väntas bli het framöver.

ANNONS
ANNONS

Den omstridda National Rifle Association förväntas hålla sitt årsmöte på fredag i Houston, Texas. Bland de som kommer delta vid mötet är guvernören Greg Abbott, tidigare president Donald Trump och senator Ted Cruz.

”I dag är en mörk dag”, sa Ted Cruz i ett uttalande och sa vidare att USA har ”sett för många av dessa skjutningar”, men allt eftersom vapenkontroll är väldigt känsligt politiskt efterlyste han inte några specifika politiska förslag för att förhindra fortsatta skjutningar.

Läs även: Konspirationsteorier: USA släppte ut apkoppor i Kina [Dagens PS]