Dagens PS

Kommitté: Storbritannien bör förlänga Brexit

Dagens ledarkoll handlar bland annat om Theresa Mays Brexit-huvudvärk. (Foto: TT)
Dagens ledarkoll handlar bland annat om Theresa Mays Brexit-huvudvärk.
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 18 mars 2018Publicerad: 18 mars 2018

Storbritannien bör förlänga Brexit-deadlinen satt till slutet av oktober enligt det brittiska parlamentets tillsatta Brexit-kommitté. Det rapporterar Bloomberg News.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tanken är att man ska komma överens med EU per slutet av oktober månad och sedan lämna unionen i mars nästa år. Kommittén bedömer dock att om det finns väsentliga aspekter av det framtida samarbetet som fortfarande är oupplösta bör man förlänga deadlinen för att säkerställa ett bra avtal.

Kommittén skriver i en rapport släppt under söndagsmorgonen att under den korta tid som kvarstår av förhandlingarna är det svårt att se hur Storbritannien ska lyckas förhandla fram ett fullständigt marknadsavtal, i tillägg till ett flertal andra avtal.

En annan punkt som man nämner är den öppna gräns mellan EU-landet Irland och Norra Irland som ingår i Storbritannien. I dagsläget är denna fråga ett frågetecken.

Storbritanniens Brexit-sekreterare David Davis ska möta EU:s förhandlare Michel Barnier i Bryssel på måndagen. Davis tror att en överenskommelse kommer att slutföras nästa vecka avseende Storbritanniens övergångsperiod.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS