Federal Reserves ordförande Jerome Powell anser att omikronvarianten och ökningen av coronafallen hotar USA:s ekonomi.

ANNONS

CNBC rapporterar att Fed-ordföranden Jerome Powell är orolig för den nya virusvarianten omikron och ökningen av coronafallen, och att detta utgör hot mot USA:s ekonomi.

”Den senaste tidens ökning av covid-19-fall och framväxten av omikron-varianten utgör nedåtrisker för sysselsättning och ekonomisk aktivitet och ökad osäkerhet för inflationen”, säger Powell i en kommentar som han under tisdagen har för avsikt att framföra till den amerikanska senatens lagstiftare, enligt CNBC.

Fruktar värre störningar i leveranskedjan

”Större oro för viruset skulle kunna minska människors vilja att arbeta personligen, vilket skulle bromsa utvecklingen på arbetsmarknaden och intensifiera störningarna i leveranskedjan”, säger Powell vidare.

Tillsammans med finansminister Janet Yellen är Jerome Powell i egenskap av centralbankschef skyldig att varje kvartal rapportera om bland annat Feds stödprogram i pandemin.

Fed har som Dagens PS tidigare berättat beslutat att fasa ut sina pandemistimulanser. Samtidigt brottas USA just nu med en skenande inflation och allvarliga störningar i leveranskedjan i spåren av fraktkrisen.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Fed-tjänstemän öppnar för räntehöjning [Dagens PS]